Glad nyhet som värmer hela Järnforsen

"Det är jätteroligt att de kunnat ta hem den här ordern. Det tycker jag både som politiker som ortsbo", säger Anders Andersson (KD).

Anders Andersson är glad över att Järnforsenföretaget Jernforsen Energy lyckats ta hem en stororder värd 160 miljoner kronor.

Anders Andersson är glad över att Järnforsenföretaget Jernforsen Energy lyckats ta hem en stororder värd 160 miljoner kronor.

Foto: Arkiv

Järnforsen2023-07-07 15:30

Och efter vårens alla dystra nyheter från Järnforsen som bland annat handlat om nedläggningen av skolan, känns det förstås extra bra nu. Det tycker kommunfullmäktiges ordförande Anders Andersson (KD).

Att Jernforsen Energy bärgat hem en order på 160 miljoner kronor värmer. Inte bara i Järnforsen, det betyder mycket för hela kommunen, säger Anders Andersson, som dessutom är närmsta granne med företaget. Bara tvärs över vägen.

– Det visar att orten Järnforsen betyder mer än man tror. Så det är jätteglädjande, tycker jag. Både som ortsbo sedan 45 år och som politiker och kommunfullmäktiges ordförande.

– Det är ytterligare ett bevis på Järnforsens roll som motor i företagande och ekonomi i kommunen. Det visar också att ett företag sprunget ut Järnforsenandan kan växa till sig och ta hem stora jobb. Kanske kan det också locka någon att flytta hit.

Det talas inte sällan om den speciella "Gnosjöandan", men Andersson menar att Järnforsenandan är minst lika speciell och en värdig konkurrent.

– Vi har väldigt många företag här, både stora och små, säger Anderson och det är roligt att se att företag sprunget ur den "entreprenöriella myllan" här i Järnforsen kan ta hem order i den här storleksklassen. 

– Så jag vill verkligen gratulera, säger Andersson.

Något direkt firande är dock inte planerat.

– Men vi får se i helgen, när vi fortsätter med renoveringen av ortens matbutik, avslutar Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!