Lättare att sälja "Forshaga" än Hotell Dacke

"Forshaga" i Järnforsen var lättare att sälja än Hotell Dacke i Virserum. Kronofogden har nu fått in hela köpeskillingen för fastigheten.

Fastigheten som i folkmun kallas Forshaga ligger på Storgatan 2 i Järnforsen.

Fastigheten som i folkmun kallas Forshaga ligger på Storgatan 2 i Järnforsen.

Foto: Olof Carlson

Järnforsen2023-01-18 05:30

Trots två försök under förra året lyckades Kronofogden inte sälja Hotell Dacke på exekutiv auktion. Affären fullföljdes aldrig, vilket gjorde att Kronofogden till slut kastade in handduken och upphävde utmätningsbeslutet.

Försäljningen av "Forshaga" i Järnforsen gick bättre – även om Kronofogden fick acceptera ett bud som var betydligt lägre än det bedömda marknadsvärdet. Huskvarnabon Jan Chanko ropade in fastigheten för 420 000 kronor för drygt en månad sedan.

Hela köpeskillingen har nu betalats in till myndigheten.

– Handpenningen betalades på auktionsdagen, och resten har betalats också, säger kronofogden Markus Andersson.

undefined
Fastigheten som i folkmun kallas Forshaga ligger på Storgatan 2 i Järnforsen.

Efter ett fördelningssammanträde på onsdagen blev försäljningen helt klar.

"Forshaga" har tidigare varit vårdboende, bed & breakfast och hvb-hem. Efter auktionen efterlyste Jan Chanko förslag på vad fastigheten kan användas till i framtiden.

– Det är för tidigt att säga varken det ena eller det andra. Jag har inte hört något från allmänheten, säger Jan Chanko som uppger att han fortfarande inte har några konkreta planer.

Han har besökt Järnforsen och tagit en snabb titt på fastigheten. Från den förra ägaren har han fått veta att det finns stora behov av målning eller tapetsering.

– När vi har fått nycklarna får man ta en titt på det i lugn och ro. Sedan får man jobba därefter, se vad det ska bli för någonting och försöka åtgärda det som fattas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!