Lokalt företag i konkurs: "Efter kämpiga år kändes det rätt"

Smålandskök AB har gått i konkurs. "Det är inte så komplicerat. Vi tog beslutet redan förra året och har inte haft någon verksamhet igång sedan förra september", säger ägaren Fredrik Hulth som nu har bytt bransch.

"Att vi inte haft några anställda har ju såklart gjort hela processen mer smärtfri", säger Fredrik Hulth.

"Att vi inte haft några anställda har ju såklart gjort hela processen mer smärtfri", säger Fredrik Hulth.

Foto: Arkiv

Järnforsen2024-07-09 10:46

Företaget Smålandskök AB registrerades den 5 september år 2014 och har haft sin verksamhet i Järnforsen. Konkursen inleddes och registrerades den 8 juli –  men enligt styrelseordförande Fredrik Hulth har den varit på gång under en lång tid:

– Efter några kämpiga år tog vi beslutet att avveckla verksamheten under förra sommaren. Vi har redan sålt namnet Smålandskök och eftersom att processen varit igång under så lång tid så känns det nästan bara skönt nu, säger han.

År 2022 hade företaget en omsättning på cirka två miljoner kronor och redovisade ett minusresultat på 321 000 kronor. Det är Fredrik Hulth tillsammans med en kollega som drivit företaget utan andra anställda.

– Att vi inte haft några anställda har ju såklart gjort hela processen mer smärtfri, det hade känts tråkigt att behöva hantera de bitarna med personal som blir utan arbete.

Både Fredrik Hulth och hans kollega har redan fått nya jobb.

– Jag lämnar branschen helt och ger mig in i skolans värld som elevresurs. Jag har tidigare arbetat med barn och unga i andra sammanhang och det är något jag länge velat göra på heltid så det känns jättekul att göra något nytt, säger Fredrik Hulth.                                                                                           

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!