Nyrenoverad förskola invigdes med glädjeraket

Drygt fyra miljoner kronor har satsats på renoveringen av förskolans lokaler i Järnforsen. "Det är viktigt både för barnen och orten", säger rektorn Liisa Karlsson.

Elisabeth Löfkvist (C) drog igång en glädjeraket under invigningen av Järnforsens förskola.

Elisabeth Löfkvist (C) drog igång en glädjeraket under invigningen av Järnforsens förskola.

Foto: Jimmy Larsson

Järnforsen2024-05-17 15:46
undefined
Några av barnen på förskolan fick klippa invigningsbandet, med lite hjälp av politikerna från barn- och utbildningsnämnden.

Den totalrenoverade förskolan på Samuelsgatan invigdes med bandklippning, glädjeraket och plantering av smultronplantor. Glädjeraketen drogs igång av Elisabeth Löfkvist (C), förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Detta är en dag som vi verkligen har väntat på. Vi gläds med alla barn och föräldrar från Järnforsen, sa hon i sitt invigningstal.

– Järnforsens förskola blir nu en förskola som skapar hopp om framtiden och ger alla barn i Järnforsen en plats att börja sitt lärande på. Det livslånga lärandet börjar i de här fantastiska lokalerna, sa barn- och utbildningsnämndens ordförande Magnus Hultman (M).

undefined
Förskolechef Emma Roos Simonsson gav barnen på Järnforsens förskola en present i samband med invigningen.
undefined
Förutom politiker, chefer, personal och barn var en del av föräldrarna på plats under invigningen.

För tio år sedan tvingades förskolan, som tidigare hette Björkens förskola, göra en akut flytt till den numera nedlagda skolan i Järnforsen. Flytten gjordes på grund av en vattenskada i lokalerna på Samuelsgatan som nu har renoverats.

Den 2 april i år kunde förskolan flytta tillbaka till Samuelsgatan, och nu har lokalerna alltså även invigts officiellt.

– Det känns fantastiskt. Det är roligt för barnen, personalen och samhället, säger rektorn Liisa Karlsson som berättar att förskolan i dagsläget har 15 barn och fyra anställda.

Är det ännu viktigare att satsa på en förskola i Järnforsen nu när skolan har lagts ner?

– Absolut. Om barnfamiljer funderar på att flytta till Hultsfreds kommun och tittar på Järnforsen är det viktigt att det finns en förskola.

undefined
Rektorn Liisa Karlsson är nöjd med den nya förskolan. "Den stora skillnaden är att lokalerna är anpassade för unga barn i åldern 1-5 år", säger hon.
undefined
Magnus Hultman (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, var en av talarna.
undefined
Liisa Karlsson berättar att de använder sig av digitala verktyg i ett av rummen på förskolan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!