Järnforsens veteraner kör sitt eget mopperally

Hultsfreds mopperally är vida känt och brukar locka hundratals veteranförare den första helgen i augusti. Några mil därifrån hoppas nu Järnforsens veteranklubb kunna skapa en liknande succé.

Järnforsens veteranklubb är redo för årets egna mopperally.

Järnforsens veteranklubb är redo för årets egna mopperally.

Foto: Privat

Järnforsen2023-08-08 11:30

Ricky Rydstrand är talesperson för Järnforsens veteranklubb, som är arrangör för det första officiella mopperallyt som har start och mål i Järnforsen.

– Vi körde visserligen ett mopperally även i fjol men då var det bara med förare från den egna klubben. Det här året hoppas vi att det ska komma förare även utifrån, säger han om arrangemanget vars datum är lördagen den 12 augusti. Starten går från Emåvallen i Järnforsen.

Ricky Rydstrand berättar vidare att han och hans klubbkamrater har sneglat lite på kollegorna i Hultsfreds hembygdsförening och deras väl inarbetade mopperally.

undefined
Järnforsens veteranklubb är redo för årets egna mopperally.

– De brukar ju locka en hel del folk och förhoppningsvis kan vi också göra det. Det här är ju också ett arrangemang som är väldigt väderberoende. Om det regnar stannar många hemma, så är det ju.

Ert rally ligger en vecka efter mopperallyt i Hultsfred. Kan det påverka så tillvida att många förare kanske inte hinner fixa till sina fordon efter Hultsfred.

– Det är det vi är lite oroliga för, erkänner Ricky Rydstrand utan omsvep.

Han säger samtidigt att rallyt i Järnforsen än så länge är för nytt för att kunna mäta sig med Hultsfreds dito.

– Men någonstans måste vi ju börja.

undefined
Starten för mopperallyt i Järnforsen äger rum vid Emåvallen lördagen den 12 augusti.

Han tillägger slutligen att alla intäkter från mopperallyt kommer att gå till Järnforsens AIK:s ungdomsverksamhet.

Förutom mopeder är även förare med veteranmotorcyklar välkomna i rallyt. Kommande år kan det eventuellt även bli aktuellt med veteranbilar, enligt Ricky Rydstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!