Gymmet har drivits som ett treårigt projekt i en lägenhet, men nu väljer den personen att avveckla.
– Vi är måna om att komma till en lösning så gymmet får vara kvar, säger Stig Andersson.
– Vi är bland annat ett tiotal pensionärer som nyttjar gymmet flitigt. Två timmar, två gånger i veckan samlas vi för att träna i grupp.
Lika intresserade av en fortsättning är flera lokala föreningarna och företag, som nu gått samman för att "rädda" gymmet. Ett driv som känns igen. Engagemang är signifikativt för Järnforsen. Flera av de nu engagerade har på ideell basis byggt både missionskyrkan och sporthallen och anlagt både elljusspår och skidbacke.
Så drivet finns och nu diskuteras en flytt av gymmet med stor entusiasm. Det finns många fördelar med att inrymma det i gamla banklokalen istället.
– Det skulle ge mer liv och rörelse i centrum och lokalen skulle marknadsföra sig på egen hand. Genom att den ligger mer i blickfånget skulle fler får vetskap om att Järnforsen faktiskt har ett gym, säger Anne-Charlotte Cederberg, ordförande i samhällsföreningen.
Samtidigt har fastighetsägaren, där gymmet inryms i dag, aviserat att lägenheten behövs för att bo i, då det är ont om lägenheter på orten.
– Lokalerna i gamla banklokalen är mer ändamålsenliga och nu är tanken att vi ska komplettera dagens tiotal maskiner, tre motionscyklar och löpband, så vi har chans att locka även de yngre, säger Ingbert Andersson.
Niklas Bergsten och Jon Arvidsson var med på onsdagskvällens möte, i egenskap av smakråd och idékläckare, skulle man kunna säga. Som erfarna styrketränare vet de vad som behövs, för att göra gymmet mer attraktivt.
– Jag och flera med mig tränar på annan ort som det är i dag och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att träna här på hemmaplan istället och jag tror säkert att det går att locka över fler, om det blir ett bra gym. Personligen använder jag inte maskiner, utan det är skivstänger, fria vikter och hantlar som behövs kompletteras med, säger Niklas Bergsten.
– Vi tror jättemycket på det här, tillägger Anne-Charlotte Cederberg.
– Det är en del som återstår, men vi hoppas vara igång till våren.