Plannja säger upp 45 personer: "Många i chock"

Plannja, som har merparten av sina anställda i Järnforsen, varslar 45 personer om uppsägning. "Jag tror att många varit i chock i dag", säger vd:n Lars Juntti.

45 anställda varslas från Plannja, men hur många som kommer få gå vid anläggningen i Järnforsen är ännu oklart, berättar VD Lars Juntti.

45 anställda varslas från Plannja, men hur många som kommer få gå vid anläggningen i Järnforsen är ännu oklart, berättar VD Lars Juntti.

Foto: Charlotte Madestam

Järnforsen2022-11-02 17:44

Beskedet om neddragningen lämnades på onsdagen.

– Det gäller hela Plannja. Det är 45 personer totalt – 30 kollektiva och 15 tjänstemän, säger Lars Juntti.

Hur många av dem är i Järnforsen?

– Fördelningen är inte bestämd ännu. Det är något vi kommer att förhandla med facken om.

Plannja AB har totalt 180 anställda i Sverige.

– Huvuddelen av våra anställda är i Järnforsen.

Vad är orsaken till varslet? 

– När vi kom tillbaka efter sommarsemestern började vi se att marknaden viker, säger Lars Juntti och nämner omvärldsläget med krig, räntor, inflation och stigande energikostnader.

– Det ser inte alls bra ut inför 2023. När vi pratar med våra kunder och gör omvärldsanalys är förväntningen att marknaden kommer att fortsätta nedåt. Vi anpassar verksamheten för att få till en kostnadsstruktur för att säkra verksamheten framöver, fortsätter han.

Vilka reaktioner har ni fått från personalen?

– Jag tror att många varit i chock i dag, vi ska försöka fånga upp dem i morgon. Det är klart att folk är bestörta. Alla känner till läget. Det är fler varsel i närområdet, så det är inte konstigt att folk blir oroliga och ledsna.

Hur går det med de nya satsningarna ni har på gång i Järnforsen?

– De pågår. Två av investeringsstegen är i princip klara och vi håller på med det tredje. Vi håller på och installerar ett antal nya linjer. Vi fortsätter framåt enligt plan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!