Man avliden efter olycka i skog

Vid 14.30-tiden på måndagen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka i Gölhult, utanför Järnforsen.

Foto: Jimmy Larsson

Järnforsen2022-05-16 14:44
undefined

Enligt de första uppgifterna från SOS Alarm har en person blivit påkörd av en traktor. Olyckan har skett nära gränsen till Vetlanda kommun.

– Vi vet inte mer än så i nuläget. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen, sa en presstalesperson vid SOS ledningscentral klockan 14.48.

Uppdatering 15.10: Räddningstjänst och ambulans är framme. Enligt de senaste uppgifterna är det en person "som har blivit fastklämd" i samband med olyckan. Skadeläget är fortfarande okänt.

Uppdatering 15.28: Räddningstjänstens ledningsoperatör uppger att det rör sig om en arbetsplatsolycka. "I övrigt finns det inget nytt att berätta. Vi är kvar på platsen och arbetar".

Uppdatering 15:45: Vimmerby Tidnings reporter Jimmy Larsson befinner sig i närheten av olycksplatsen. Han berättar att det står två brandbilar och en ambulans ute på den stora grusvägen, mellan Gölhult och Lida. "Olyckan verkar ha skett långt inne i skogen. Några mindre bilar från räddningstjänsten och en ambulans har åkt in dit", säger Jimmy Larsson.

Uppdatering 16.00: En man har förts till sjukhus. Räddningsledaren Michael Hesselgård berättar att mannen blev överkörd av sin egna traktor, i samband med ett arbete i skogen. Den drabbade mannen var själv på platsen och det är oklart hur själva olyckan gick till.

Uppdatering 17.15: Rickard Lundqvist på polisregion Syds pressjour berättar att en patrull  nyligen anlänt till platsen för olyckan.

– En person är förd till sjukhus med ambulans. Centralt är att det är en traktor och timmerstockar inblandat. Det har skett en händelse men om det sedan är en trafikolycka eller en arbetsplatsolycka återstår att se. 

Uppdatering 20.40:  Enligt information från Polisens hemsida så har mannen avlidit. Det ska röra sig om en man i 80-årsåldern. Omständigheterna kring olyckan är ännu oklara, men man utreder det som en arbetsplatsolycka, då mannen ska ha utfört ensamarbete med traktor i skogen. Anhöriga är underrättade. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!