Jesper svensk mästare

Jesper Svensson var nyligen med och spelade hem ett nytt SM-guld för åttamannalag med suveränerna inom svensk bowling, Team Pergamon.

16 maj 2018 16:05

Seriespelet avrundades med SM-slutspel i helgen. Jesper Svensson har bara kunnat spela sporadiskt med Team Pergamon under säsongens gång, men till finalspelet slöt han upp tillsammans med flera av klubbens andra stora stjärnor och såg till att göra processen kort med Nässjölaget Clan i finalen.

– Vi visade verkligen att vi är Sveriges bästa lag. För min egen del spelade jag stabilt och bidrog med det jag hade tänkt mig, sa Jesper Svensson som spelat en golfrunda när vår tidning når honom.

Säsongen är dock långt ifrån över utan tävlingarna fortsätter under sommaren också.

– Jag ska på en semesterresa till Spanien med laget på måndag, men innan dess ska jag spela kval till individuella SM på fredag. Sedan ligger fokus på Weber Cup om en månad. Det är alltid en ära att få representera Europa mot USA där som en av fyra spelare i laget. Vi har fem raka segrar och det vore en historisk bedrift om vi lyckades vinna en sjätte gång. Jag vet dock att USA har ett riktigt starkt lag så det blir inte lätt, säger Jesper Svensson vars stora mål för året annars är SM som avgörs i Hongkong i november.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten