Bajsmannen får skaka galler igen

Mannen sattes i arresten efter en stökig kväll. I arresten tog han sin egen avföring och smetade runt den på väggarna. Det gör att han nu får skaka galler igen.

Foto: Arkivfoto: TT

Jönköpings Län2017-11-24 06:30

Det var för nästan precis ett år sedan, den 26 november 2016, som den 51-årige mannen med bostad i Malmbäck besökte en restaurang och bar i Nässjö.
Han var påverkad och blev stökig och ordningsvakter blev till slut tvungna att ingripa. Utanför lokalen sa de till 51-åringen att han antingen fick lugna sig eller gå därifrån.
Det var dock inte något mannen avsåg att acceptera utan han angrep i stället vakterna och hotade dem. Till den ena vakten sa han att han skulle slå honom, till den andra att han skulle döda både honom, hans fru och barn. Vakterna fick sätta på honom handfängsel.
Själv säger mannen att han skulle fira sin födelsedag och drack lite. Efter att lokalen stängt stod han utanför när en av vakterna kom och tog struptag på honom.
Det har dock motbevisats av att anmälan kom in en bra stund innan restaurangen stängde.
Kletade bajs
Polisen grep mannen och förde honom till arresten för att nyktra till.
Att det hamnar en och annan i arresten i Eksjö polishus är inte ovanligt men man kan ana att poliskåren minns denna gäst för något år sedan lite extra.
När personal i polishuset tittade till honom visade det sig nämligen att han tagit sin egen avföring och smetat runt den på väggarna i arresten,
En sanering utfördes omgående och då det var helg blev taxan dyrare. Fakturan hamnade på nästan 15 000 kronor.
51-åringen vare sig förnekar eller erkänner brott.
För dyrt
Han döms av Eksjö tingsrätt för två fall av hot mot tjänsteman och för skadegörelse. Han är tidigare dömd för ringa narkotikabrott samt för olaga hot som nyligen gav fängelse i en månad.
Nu hamnar han åter igen bakom lås och bom med ett fängelsestraff på en månad.
Han ska också betala ett skadestånd till Polismyndigheten på 11 671 kronor, samma summa som myndigheten yrkat.
Det är flera tusen kronor mindre än vad räkningen för saneringen stannade på men mannen motsatte sig betala skadestånd till polisen.
Han anser att saneringen blev för dyr och tycker att den iallafall borde ha stannat vid 5 000 kronor.
Däremot slipper han betala pengar till brottsofferfonden. Den summan står staten för, på grund av mannens ekonomiska situation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!