Försökte våldta kvinna

Mannen var tänd på en kvinna som han mött ytligt i olika sammanhang. En natt tog han sig in i hennes bostad där han attackerade henne genom att försöka våldta henne.

Jönköpings Län2018-03-08 10:20

Mannen som är i 35-årsåldern är numera bosatt på en ort i Nässjö kommun. I olika sammanhang hade han träffat på en kvinna i deras gemensamma skola. De hade aldrig haft någon form av relation. Mannen hade dock haft en önskan om det men aldrig framfört det till kvinnan

Mannen visste var kvinnan bodde och tidigt på morgonen den 9 juli förra året tog sig mannen in i kvinnans bostad. Han såg kvinnan som sov och klädde av sig allt, utom möjligen kalsongerna.

Kvinnan fick ett abrupt uppvaknande av att någon satt grensle över henne. Hon försökte göra motstånd och började skrika men mannen försökte med våld hindra henne genom att lägga handen över hennes mun. Det alltmedan han försökte dra av henne nattlinnet med den andra handen.

Kvinnans kusin, som sovit över i rummet intill, vaknade av kvinnans skrik och kom till undsättning. Mannen steg då av kvinnan, tumult uppstod och han flydde därifrån i enbart kalsonger.

Mannen var påverkad av både alkohol och hasch och i sin egen utsago minns han vissa saker medan det är svagare med minnet kring andra detaljer.

Mannen erkände hemfridsbrott men nekade till försök till våldtäkt, men medgav att han suttit grensle över kvinnan.

Eksjö Tingsrätt anser att kvinnan lämnat mycket trovärdiga uppgifter och att det inte finns något rimligt tvivel vad mannens åsikt varit. Mannen avbröt inte självmant utan på grund av att vittnet kom in i rummet.

Aktuella brottet motsvarar fängelse i ett och halvt år men eftersom gärningen avbröts efter en mycket kort stund ger rätten strafflindring. Mannen döms sålunda till fängelse i ett års tid för grovt hemfridsbrott och försök till våldtäkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!