Jönköpings län: Flera olyckor i nattens snöfall

Snöfallet och moddiga vägar har orsakat flera trafikolyckor runt om i Jönköpings län under natten och tisdagsmorgonen. Två personer skadades när en bil körde av riksvägen och krockade med ett träd och fem personer var inblandade när en buss åkte av riksväg 40 utanför Jönköping.

Symbolbild.

Symbolbild.

Foto: Arkivfoto: TT

Jönköpings Län2017-12-12 07:50

Det rapporterar polisen i länet nu på tisdagsmorgonen. 08.05 Flera lastbilar ska stå still i backen upp mot Ekenässjön på riksväg 31 på grund av halt väglag.

Vid 02-tiden i natt larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på riksväg 32 mellan Eksjö och Tranås där en personbil kört in i träd. När räddningstjänsten kom fram fann man två drabbade som satt kvar i bilen. De togs ut med hjälp av räddningstjänsten. De två drabbade fördes med ambulans till sjukhus. Under räddningsarbetet var trafiken avstängd men öppnades kort därefter.

Strax före klockan 04 gled en buss med släp av riksväg 40 och hamnade på tvären i Järabacken, väster om Jönköping. Bakänden på bussen stod i diket. Trafiken stoppades i södergående riktning. Vid 05.30-tiden stängdes trafiken av
helt i båda riktningar under bärgningsarbetet. Ingen skadades i samband med olyckan.

06.16 var det dags igen på riksväg 32 mellan Eksjö och Tranås där en bilist kört av vägen och hamnat i diket söder om Sunhultsbrunn. Olyckan ska ha skett på grund av halka. Inga personskador har rapporterats därifrån.
Ett par minuter före klockan 07 inträffade en singelolycka på länsväg 127 vid Vetlanda. En bilist körde av vägen och hamnade i diket. Inga personskador finns att rapportera.

Ytterligare en handfull mindre olyckor rapporteras också från länets södra och västra delar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!