Lastbilschauffören var full

Flera meter långa betongblock ramlade av lastbilssläpet. En bilist körde rakt in i betongen i den mörka och regniga oktoberkvällen medan lastbilen körde därifrån. När polisen hittade lastbilen var föraren rejält onykter.

Jönköpings Län2017-10-24 08:30

Vid 22.34 kom larmet om en trafikolycka på riksväg 31 söder om Korsberga. En bil hade kört rakt in i ett stort betongblock som låg mitt på vägbanan.

Föraren fördes med ambulans till sjukhus men ska inte ha fått allvarliga skador. Bilen däremot fick bärgas från platsen.

När räddningstjänst och polis kom till platsen hittade man flera betongblock som låg illa till vid vägen. Betongblock som en lastbil inte säkrat rätt och som tappats.

Lastbilen hade aldrig stannat utan bara fortsatt från platsen. Polisen sökte efter lastbilen och hittade den lite senare parkerad i Bäckseda, strax utanför Vetlanda. Chauffören, som enligt Höglandsnytt är från Polen, hade stannat för att sova.

Han var enligt polisen inte alls angelägen att prata med någon ordningsmakt.

Det visade sig att han rejält full.

Han fick följa med polisen och sova ruset av sig. Han är misstänkt för grov rattfylla och smitning från trafikolycka. Eventuellt kan fler brottsrubriceringar tillkomma.

Han anhölls senare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!