Man död efter frontalkrock med lastbil

En man i 50-årsåldern avled efter en svår trafikolycka på riksväg 31 i förmiddags. Ytterligare en person skadades då en lastbil och en personbil frontalkrockade.

Foto: TT (symbolbild)

Jönköpings Län2017-10-24 12:12

Det var strax efter klockan elva på tisdagsförmiddagen som SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till en trafikolycka på riksväg 31, cirka fem kilometer norr om Korsberga i södergående körriktning, strax söder om Björkholmen.

När polisen kom till platsen kunde man konstatera att det var en lastbil och en personbil som hade frontalkrockat och att det var totalstopp vid olycksplatsen. Vägen är fortfarande avstängd och trafiken leds via Myresjö, länsväg 773 och Vetlanda, länsväg 127 och omvänt. Prognosen är att riksväg 31 inte kommer kunna öppnas igen förrän omkring klockan 17.00, uppger polisen på sin hemsida.

I krocken skadades två personer - en allvarligt och en lindrigt. Den svårt skadade personen, en man i 50-årsåldern och hemmahörande i Jönköping, konstaterades senare avliden, vilket offentliggjordes av polisen vid klockan 13:15.

De båda fordonen i olyckan är tagna i beslag av polisen för en kommande teknisk undersökning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!