Nästan 200 nykterhetskontroller

Elmia Custom Motor show är i full gång och under bilmässans första dag gjordes hundratals kontroller och anmälningar togs upp om bland annat misshandel, ofredande och våld mot tjänsteman med mera.

Genrebild från Elmiamässan för några år sedan.

Genrebild från Elmiamässan för några år sedan.

Foto: TT

Jönköpings Län2018-03-31 08:00

Under påskhelgen vallfärdar bilintresserade människor till Jönköpingsområdet och under fredagen besöktes mässan av 20 000 personer. Det innebär en hektisk helg också för polisen och redan under mässans första dag har flera brott anmälts.

189 nykterhetskontroller gjordes på Långfredagen, samt 40 flygande inspektioner. Det genererade i bland annat 11 ordningsböter beteende, 20 böter för fordonsbrister och  ett körförbud.

Tre misshandelsfall rapporterades och lika många ringa narkotikabrott. En anmälan om brott mot vapenlagen, en drograttfylla, ofredande och en anmälan om våld mot tjänsteman.

Det rapporterar polisen i Jönköping efter bilmässans första dag. Polisen skriver även på sin hemsida att det har varit mycket trafik,  framförallt på E4:an, men att ett framgångsrikt arbete med att underlätta har trafiken flöt på bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!