Sjukskriven köpte massor med alkohol - nu kommer baksmälllan

Flera gånger har den sjukskrivna kvinnan åkt till Tyskland och handlat stora mängder sprit, vin och öl. Sedan tull och polis larmat Försäkringskassan blir hon av med sjukersättningen och ska också betala tillbaka 260 000 kronor till Försäkringskassan.

Symbolbild

Symbolbild

Foto: Arkivfoto: Gorm Kallestad // TT-Bild

Jönköpings Län2018-02-11 09:02
Den 48-åriga kvinnan är bosatt i Jönköpings län. Hon har varit sjukskriven och haft sjukersättning för att hon uppgett till Försäkringskassan att hon hade stora problem att klara av sin vardag med grundläggande sysslor som att handla eller tvätta. Det rapporterar SR P4 Jönköping. Men åtta resor för att handla stora mängder alkohol fick tullen och polisen att intressera sig för kvinnan. Totalt har hon köpt 243 liter starksprit, 199 liter vin och 286 plattor med öl.
Att alkoholen skulle vara för eget bruk vid jul, påsk, födelsedagar och bröllop har så väl tull som polis och inte minst Försäkringskassan svårt att tro på.
Försäkringskassan anser också att hennes regelbundna inköpsresor också visar att hon visst kan klara sin vardag och att hon också kan arbeta. Nu blir hon av med sjukersättningen och ska dessutom betala tillbaka 260 000 kronor som hon redan fått ut i ersättning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!