Storbrand förstörde hyreshus i natt

En omfattande brand rasade natten till lördagen i ett flerfamiljshus i centrala Vetlanda. Ett 70-tal personer kämpade mot elden. Först efter midnatt började räddningsstyrkan få branden under kontroll. Hela översta våningen är helt utbränd. En 35-åring är gripen misstänkt för mordbrand.

Foto:

Jönköpings Län2018-02-17 12:12

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 18-tiden till en adress i Vetlanda med anledning av brand i ett flerfamiljshus i trä..
På plats kunde konstateras att det brann i en lägenhet på tredje våningen. Samtliga boende i fastigheten hade tagit sig ut på egen hand.
Branden var kraftig och det tog tid för räddningsstyrkan att få branden under kontroll. Ar betet pågick hela natten och hela översta våningen på fastigheten är helt utbränd och övriga delar är rök och vattenskadade.
Branden misstänks vara anlagd och ha samband med ett ärende gällande skadegörelse i aktuell lägenhet som kom in 30 minuter innan branden bröt ut.
Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, och en man i 35-årsåldern är gripen misstänkt för att ha anlagt branden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!