– Vi är jättenöjda och har fått så mycket positiv respons, att det bara brusar i magen. Både antalet utställare och besökare blev fler än vad vi räknat med, säger Carina Eldåker, som varit projektledare för TUFF Landsbygd.

Eksjös näringslivsbolag har varit projektägare och Leaderområdet Astrid Lindgrens Hembygd finansiär till satsningen, vars syfte varit att stimulera nyföretagande och utveckla befintliga företag på landsbygden.

– Vi hade allting med oss. Vädret var bra och besökarna tyckte att det var en stor bredd och att det var företag som de inte tidigare kände till, beskriver Carina Eldåker lördagens projektavslutning i Mariannelund.

Artikelbild

| Entreprenören Per Holknekt avslutade landsbygdsmässan med en föreläsning som berörde och engagerade.

En av de yngsta medverkande på mässan var Emelie Jönnervik Holmblad, med Eksjöanknytning, som varit en av deltagarna i Sveriges yngsta mästerkock.

Besökarna på mässan bjöds på tur med häst och vagn vilket var ett populärt nöje för många besökare. Kusk var Anneli Svensson i Fjälster som var en av företagarna.

Hasse Pettersson från Sveriges Radio invigningstalade och spelade sin egen "Mariannelundsmarsch". Fredrik Anckarman stod för musikunderhållning och Lasse Ugarph intervjuade olika deltagare från scenen.

Dagens final var en föreläsning av Per Holknekt. Han fick stående ovationer efter att ha berättat om sin resa som entreprenör för att inspirera andra att våga.

Artikelbild

| Robert Glader, verksamhetsledare på Emilkraften, fanns på plats på landsbygdsmässan.

TUFF-projektet har nominerats till Ullbaggepriset.