Hon blir ny chef på kommunen

Hon är entreprenör ut i fingerspetsarna och har drivit eget företag i många år. Efter påsk blir Nina von Krusenstierna ny sektorschef i Eksjö kommun.

Nina von Krusenstierna blir ny sektorschef för tillväxt- och utvecklingssektorn i Eksjö.

Nina von Krusenstierna blir ny sektorschef för tillväxt- och utvecklingssektorn i Eksjö.

Foto: Carina Engqvist

Eksjö2019-03-07 19:13

I grunden är Nina von Krusenstierna humanist och hon har bland annat jobbat med grafisk form. Hon var också en av de första kvinnorna som gjorde militärtjänstgöring.

I 30-årsåldern bestämde hon sig för att skaffa en teknisk utbildning och satsade på att bli rymdingenjör. Hon har därefter jobbat med rymdteknik, byggt flygplatser och logistiksystem både i Sverige och utomlands.

Men oavsett om hennes arbetsfält varit i Sverige, Ryssland eller i Pakistan har hennes uppdrag i huvudsak handlat om att få ihop gruppen.

Inom kort blir Nina von Krusenstierna chef för tillväxt- och utvecklingssektorn, och hon säger att hon ser fram emot att kunna kombinera sin humanistiska ådra med sin tekniska kompetens.

– Jag känner mig hedrad. Det är ett stort och fint uppdrag. Mitt jobb handlar om tydlighet och kommunikation med teamet, att hålla sig till planen och att få gruppen att leverera resultat. Man måsta ha respekt för att utveckling inte är enkelt, men att inspireras och att utveckla sig själv är en bra början, säger hon.

De sista åren har hon arbetat med landsbygds- och regionutveckling i Västmanland och senast i Gnosjö.

Nu letar hon hus på landet i Eksjötrakten.

– Helst ska det finnas ett hönshus, konstaterar hon.

Företagare gavs möjlighet att träffa henne vid en näringslivslunch i eksjö.nu:s regi.

– Vi fångar upp aktuella ämnen och bjuder in företagare och andra intresserade. Det är en uppskattad mötesplats, säger näringslivschef Marie Brask.

Vid den senaste näringslivslunchen, som var fullsatt, gavs företagen chans att träffa den nya sektorschefen.
Vid den senaste näringslivslunchen, som var fullsatt, gavs företagen chans att träffa den nya sektorschefen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om