Landsbygdsmässa arrangeras i Mariannelund

I vår arrangeras en landsbygdsmässa i Mariannelund för att lyfta fram företagsamheten på landsbygden. Entreprenören Per Holknekt avrundar dagen med ett föredrag.

22 februari 1919 10:27

Det finns en stor kraft på landsbygden med många företag och verksamheter, anser projektledaren för TUFF landsbygd som står för Tillväxt och utveckling för företagare, Carina Eldåker. Som en del av projektet anordnas därför den 11 maj en Landsbygdsmässa i Mariannelund med syfte att lyfta fram en del av det entreprenörskap som finns.

– Man kan leva och bo på landsbygden. Vi vill visa den mångfald som finns och inspirera andra, säger Carina Eldåker.

– Jag har bokat torget den dagen. Landsbygdsföretag visar upp sig och det blir musik och olika aktiviteter. Sedan har jag flaggat till andra föreningar att passa på att vara med.

Dagen avslutas med ett föredrag av entreprenören Per Holknekt. En föreläsning som kommer att vara gratis men ha begränsat antal platser. Mässan blir final för projektet TUFF landsbygd. Projektets syfte har varit att utveckla de företag som redan finns men också inspirera till nyföretagande i Leaderområdet Astrid Lindgrens Hembygd med kommunerna Eksjö, Vimmerby och Hultsfred.

– Det har varit 25-30 företag som varit med hela tiden och ibland har det varit flera.

Flera träffar och aktiviteter kring affärs- och kompetensutveckling har arrangerats, exempelvis styrelseinspiration, företagsbesök, besök hos revisor och Eget Företagmässan i Stockholm.

– Det har varit väldigt varierande, säger Carina Eldåker.

I slutet av mars hålls även workshops i Mariannelund inför mässan med föredrag av Ulrika Borén, Joakim Hedström och Frida Södermark.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ivonne Svahn