Nu pausar caféet över sommaren

Serveringen vid Spilhammarbadet, Sommartorpet, kommer att ha stängt i sommar. Ägarna har sökt någon som vill driva verksamheten men har inte hittat någon arrendator.

12 juni 2019 18:00

Bernice Modig med familj äger Sommartorpet med servering och minigolf sedan 11 år tillbaka. Tidigare arrenderade de fastigheten. Den här sommaren vill de försöka vara lediga och sedan i februari har de därför sökt någon annan som vill hyra anläggningen.

– Jag har ringt runt till väldigt många. Vi har försökt på olika sätt men vi har inte lyckats få tag i någon. Vi vill ha en sommar ledigt efter att ha drivit det i nästan 20 års tid. Vi har verkligen sökt med ljus och lykta men det verkar som det är svårt att hitta sommarpersonal överhuvudtaget, kommenterar hon.

Trots att de inte hittat någon hyresgäst så väljer de att ta en paus.

– Vi gör som vi planerat och är lediga och samlar energi. Vi ska bara vara, umgås med familj och vänner och kanske göra någon kortare resa.

Om någon skulle vara intresserad att ta över nu, är det möjligt att serveringen kan öppna då?

– Vi brukar vara igång nu så det är för sent, svarar hon.

För ett par år sedan startade en annan servering i närheten (i samband med upplevelsemuseet Filmbyns etablering). Men det har inte blivit konkurrens, anser Bernice Modig.

– Det har inte påverkat oss. Vi har haft våra stamgäster.

Ser ni någon risk med att ha stängt en säsong?

– Vi hoppas att vi inte gör ett dåligt val och att gästerna hittar tillbaka, säger hon, med förhoppningen att familjen återvänder med nya idéer nästa år.

För tillbaka planerar de att de kommer:

– Vi älskar det här stället. Det är vår lilla pärla, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ivonne Svahn