Sanna Nielsen tar rosad show till Eksjö

Sanna Nielsen beger sig i höst ut på turné i Sverige med sin show som i våras gjorde succé på Hamburger Börs i Stockholm. Eksjö är en ort som besöks.

11 september 2019 14:56

I våras blev Sanna Nielsen den hittills yngsta kvinnliga artisten med sin show på Börsen. Kritikerkåren gillade showen som nu drar ut på turné med start i september.

Inför showen hämtade hon inspiration i New York. Efter en allsångssommar har hon gjort detsamma i London inför höstens föreställningar.

– Jag ser så mycket fram emot dem, säger hon från en telefon i London, där hon varit för att ladda inför turnén.

– Jag har sett musikalen om Tina Turner och då tänkte jag att det snart är turnédags. Jag slogs av Tina Turners styrka och historia, påpekar hon och håller med om att hennes egen show om sig själv "Mitt Sanna jag" har likheter.

– Att våga och ta modet till sig och bara köra, summerar hon budskapet i showen.

I sin show tar hon ut svängarna med Motown-hits, Fleetwood Mac-rock, Patti La Belle i föreställningen som handlar om en barnstjärnas uppväxt i Bromölla, genombrottet, musikdrömmarna, svensktoppen och idolerna.

Den 27 september besöker hon Olsbergs Arena Eksjö, vilket är den minsta orten under turnéplanen.

– Det är väldigt många år sedan jag vari i Eksjö. Jag var med på talangtävlingar i trakterna. Det är så mycket konserter i Eksjö och det finns så mycket möjligheter just där. I vissa städer finns stora arenor, sen kommer man till en liten ort som har världens arena, säger hon.

Nästa år leder hon sin femte allsångssommar.

– Det är en jätte-ära för mig, säger hon.

Härom dagen vann hon Kristallen Årets programledare för andra året i rad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ivonne Svahn

Ämnen du kan följa