Stockholmsföretag köper lokalt fastighetsbolag

Tetron Group AB med säte i Djursholm köper fastighetsbolaget Reveljen Fastighets AB och delar av Bruzahems fastighetsbestånd i Eksjö kommun.

Ivonne Svahn

4 september 2019 22:00

Totalt omfattas 22 fastigheter i Eksjö, Mariannelund, Ingatorp och Hjältevad, med totalt 200 lägenheter och ett mindre antal lokaler. Från början ingick även den fastighet i Eksjö som brann, men den ströks senare från försäljningen.

Ny ägare är Anders Wikstén med familj.

Varför väljer du att köpa fastigheter i Mariannelund?

– Jag har alltid haft ett fastighetsintresse och varit vd för ett par fastighetsbolag. Mina söner var intresserade att köpa fastigheter men idag ser fastighetsmarknaden annorlunda ut med stora drakar. Marknaden för en liten aktör är inte stor. Men av en tillfällighet så hade Kyllenbeck tänkt sälja. Vi har diskuterat sedan i november, byggt upp ett förtroende och var med till slutet, säger Anders Wikstén, som vill fortsätta förvalta byggnaderna.

– Vi har gått igenom nästan alla fastigheter. Jag tycker de har haft ett ganska bra underhåll och har rustat upp lägenheter och nu har man gått vidare utvändigt, säger han.

Anders Wiksten säger att familjen har ambitionen att köpa fler fastigheter framöver.

– Och då gärna i samma område, för att bygga vidare på den lokala organisationen, säger han.

Platsansvarig för verksamheten blir hans son Magnus Wikstén och en successiv övergång kommer ske.

– Vi har en stor tilltro till dem som ägare och är övertygade om att de kommer göra ett bra arbete för att hyresgästerna ska fortsätta att trivas, säger Markus Kyllenbeck.

Varför säljs fastigheterna?

– Någon gång ska man göra ett generationsskifte och nu har vi påbörjat det. Jakob bor och har sin familj i Stockholm, säger Markus Kyllenbeck, men medger att det är med blandade känslor han nu lämnar över det som varit hans vardag i 20 år.

Du har ganska nyligen blivit politiker. Har det påverkat?

– Jag ägde husen innan jag blev politiker. I mindre städer blir det en omöjlig situation om man ej får vara engagerad. Man kan ha ett jordbruk eller man kan ha sina barn i fritidsaktiviteter. Det är beklämmande om folk som har kunskap inte tas tillvara. Förhoppningsvis kan jag tillföra något i politiken, säger han.

Fastighetsbeståndet som nu säljs köptes i huvudsak 1999.

Kvar i Bruzahems regi blir 140 lägenheter och 30 lokaler i Mariannelund, Eksjö, Gislaved och Jönköping.

Basen kommer fortsatt vara Mariannelund och nuvarande Bruzahems kontor ingår ej i försäljningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!