Tusentals brukar komma på mötet

Hushållningssällskapets sommarmöte har arrangerats i 50 års tid. Evenemanget brukar samla bortåt 5 000 besökare. I år äger det rum strax norr om Eksjö.

I år blir det rekord i antalet utställare.

I år blir det rekord i antalet utställare.

Foto: Birgitta Andersson

Eksjö2019-08-22 11:37

– Jag tror hemligheten att det lockar så många år efter år är att det flyttar runt varje år, säger landbygdsutvecklare Birgitta Andersson.

Värd för sommarmötet är bröderna Sand som driver mjölkproduktion (110 kor och 250 djur totalt) maskinstation och farmartjänst med 17 anställda.

– Det ska bli trevligt. Det blir en fjäder i hatten för alla blir inte tillfrågade, säger Kalle Sand.

Dagen riktar sig till både fackfpersoner och allmänhet där många utställare tänkt extra på barnen.

– Jag tror verkligen en sådan här dag behövs. Dels träffas folk inom näringen men det är också ett ypperligt tillfäle att komma ut på en gård och se hur maten produceras. Det är inte så lätt idag om du inte har kontakter. Någon generation tillbaka hade många exempelvis mor- eller farföräldrar men idag har människor kommit så långt ifrån och jag tycker jag det kan bli konstiga diskussioner, säger Birgitta Andersson.

Årets möte 130 utställare, vilket är rekord och innehåller bland annat koutställning och DM i veterantraktorplöjning.

– Årets mästerkock Gabriel Jonsson som kommer slå ett slag för vildsvinskött och delar av svenska skidskyttelandslaget deltar och har med sig sin provskyttebana som man får tillfälle att prova, beskriver hon.

30-talet lokala matföretag medverkar och "Årets matentreprenör" utses. Flera företag från trakten som på olika vis vunnit priser under året lyfts också fram.

Bröderna Kalle och Lasse Sand norr om Eksjö öppnar sin gård för Hushållningssällskapets sommarmöte den 31 augusti.
Bröderna Kalle och Lasse Sand norr om Eksjö öppnar sin gård för Hushållningssällskapets sommarmöte den 31 augusti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om