Vd får lämna jobbet efter storvarsel

För några veckor sedan ägde ett storvarsel rum på Hjältevadshus. Nu avgår företagets vd Pontus Eklind.

25 februari 2019 15:35

Under Pontus Eklinds ledning har Hjältevadshus växt till ett av Sveriges största och modernaste husföretag. Men för några veckor sedan kom beskedet att fabriken varslar 100 av 250 anställda, på grund av vikande orderingång.

– Vi är alla kollegor och företaget kommer göra allt för att hjälpa de anställda, sa Pontus Eklind då.

Nu får han själv lämna företaget efter ett beslut i ägarkoncernen Pulsen, som beskriver orsaken till det hela så här;

– Nu går företaget in i en ny fas vilket föranleder förändringar i ledningen av bolaget. Både vi och hela småhusmarknaden har gått in i ett annat läge och vi ser att vi behöver ett nytt ledarskap inom bolaget för att möta de förändrade behoven på marknaden. Som ägare har vi ett långsiktigt engagemang i våra bolag, säger Jonus Bartholdson, vd för Pulsenkoncernen i pressmeddelandet.

Christian Meijer, ordinarie CFO på Pulsen Retail AB, har sedan i januari varit engagerad i företagsledningen och kommer tillsammans med ledningsgruppen nu att driva verksamheten vidare.

– Styrelsen har påbörjat ett rekryteringsarbete för en ny vd.

Målet är att en ny vd ska ha rekryterats före sommaren. Avgående vd:n Pontus Eklind slutade i fredags.

– Det har varit en fantastisk resa och utveckling med Hjältevadshus. Alla duktiga medarbetare och en fantastisk produkt har gjort oss till en viktig bostadsbyggare i Sverige. Jag är stolt över alla medarbetares slit och kompetenta arbete och att vi alltid gjort allt tillsammans. Jag önskar dem alla lycka till och jag är säker på att bolaget har en ljus framtid, avgående Pontus Eklind.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ivonne Svahn