Valbackens café är tillbaka på toppen i ny tappning

Valbackens café har nu slagit upp sina portar. Paret Jonatan Arvidsson och My Kullberg har nu tagit över sommarcaféet på toppen.

Caféet ligger högt beläget med utsikt över Ingatorp och de småländska skogarna.

Caféet ligger högt beläget med utsikt över Ingatorp och de småländska skogarna.

Foto: Privat

Kafé2022-07-05 19:00

Sommarcaféet på Valbackens toppstuga har stått utan hyresgäst de senaste två åren. Men i sommar går det att ta en fika samtidigt som man tittar på utsikten från toppen. Caféverksamheten är nämligen igång igen. Vimmerby Tidning har fått en pratstund med en av personerna bakom caféet. 

Hur kommer det sig att ni vill driva sommarcafé?

– Vi tyckte att det var synd att det stod still på toppen och ville testa, säger Jonatan Arvidsson. 

Jonatan kommer från Ingatorp och My från Eksjö. Mycket av det som bakas görs på plats i stugan. De har en bagare som bakar kakor och pajer. Men de bakar även en del själva. 

De har även ett fokus på det som är närodlat och Jonatan skiner upp när han får frågan om en speciell saft som de serverar.  

– Flädersaft känner de flesta till. Syrénsaften är gjord på samma recept fast med syrénblommor. De har vi plockat vid stugan. Så saften är lokalt tillverkad, säger han och skrattar. 

De har haft öppet två helger och besökare har kommit från närområdet, men även från Tyskland och Danmark. Det har varit glada miner och gästerna har enligt Jonathan uttryckt att det är roligt att det går att fika här igen. Att besökarna verkar haft en trevlig stund är något som är viktigt för honom. 

– Jag vill att alla som besöker oss ska ha det bra och få ett trevligt sommarminne. Sedan vill vi även på sikt få snurr på det ekonomiska. 

Jonatan Arvidsson och My Kullberg kommer hyra caféet i två år. 

My Kullberg och Jonatan Arvidsson som står för fikautbudet på Café Valbacken.
My Kullberg och Jonatan Arvidsson som står för fikautbudet på Café Valbacken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!