– Förutom att luncherna minskat så har minneshögtider och annat avbokats eller blivit mindre, säger Susanne Stjernberg som tillsammans med Jörgen Stjernberg äger Stjernbergs skafferi i Mariannelund där konditori och bageri ingår.
Hon berättar att de frukostbrödsleveranser man haft till företag och hotell pausats. Efterfrågan på tårtor har också minskat då det är färre kalas.
– Sedan vet vi inte om sommarserveringar som vi levererar till öppnar och när isåfall, säger hon.
– Men det känns bra att vi haft rätt bra försäljning i butiken. Vi har ett enormt stöd från kunderna och det gör att man kämpar på och försöker hitta lösningar i krisen, säger hon.
En sådan idé visade sig vara kroppkakor vara härom dagen.
– Vi hade bara haft 30 lunchgäster dagarna innan och bestämde oss därför för att ha kroppkakor. Vi tänkte vi kunde frysa dem annars och gjorde 95 portioner som vi brukar. Allt var slut på 55 minuter. Vi hade 120 luncher den dagen och eftersom inte alla fick kroppkakor gjorde vi om det två dagar senare. Då hade vi 80 luncher, beskriver hon.
Konditoriet har fyra anställda och bageriet fem.
– Vi får jaga timmar hela tiden. Vid minnesstunder har vi haft hjälp av pensionärer att servera men det åker jag på själv, säger hon.
Verksamheten kör ut mat också och Susanne Stjernberg berättar att barn boendes på andra orter beställer mat till sina föräldrar.
– Vi har liknande beställningar i påsk med tårtor och kakor till mammor och pappor, säger hon.