Krisledningsnämnden träder i tjänst

Regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou beslutade på måndagseftermiddagen att regionens krisledningsnämnd ska kallas in från och med tisdag.

Regiondirektör Ingeborg Eriksson förklarar att att Krisledningsnämnden är till för att kunna fatta snabba beslut när det behövs.

Regiondirektör Ingeborg Eriksson förklarar att att Krisledningsnämnden är till för att kunna fatta snabba beslut när det behövs.

Foto: Region Kalmar

Kalmar kommun2020-03-23 17:15

– Krisledningsnämnden är den samma som regionstyrelsens arbetsutskott. Och sedan en tid tillbaka har vi haft veckovisa möten med arbetsutskottet, säger regiondirektör Ingeborg Eriksson.

På måndagseftermiddagen ansåg Angelica Katsanidou att det var dags att låta krisledningsnämnden träda in och ta över. Krisledningsnämnden har befogenhet att styra över nästan hela Region Kalmars verksamhet. Utom den regionala utvecklingen och kollektivtrafiken.

– Men all sjuk- och hälsovård ingår i krisledningsnämndens uppdrag, säger Ingeborg Eriksson.

Covid-19 och utvecklingen i samband med spridningen av det nya coronaviruset är en allvarlig störning i Region Kalmar läns verksamhet. Och av den anledningen har regionstyrelsens ordförande tagit beslutet att aktivera krisledningsnämnden från tisdag 24 mars, motiverar Angelica Katsanidou beslutet att låta krisledningsnämnden träda till i samband med tisdagens planerade veckomöte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!