80 meter långt lastfartyg på grund utanför Oskarshamn

Ett fartyg, som enligt uppgift går under Färöisk flagg, gick i natt på grund söder om Oskarshamn. Under morgonen meddelade polisen att man tagit med två besättningsmän misstänkta för brott.

Foto: TT (symbolbild)

Kalmar Län2017-09-23 10:08

Fartyget, som är närmare 80 meter långt, ska ha lämnat hamnen i Visby på fredagskvällen och gick på grund ett par kilometer utanför Stångehamn, strax söder om Oskarshamn, efter klockan två natten mot lördagen.
- Fartyget skulle in till Oskarshamn och av någon anledning har man navigerat fel, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral i Malmö.

Polis och kustbevakningen tog sig till platsen under natten och strax efter klockan sju på lördagsmorgonen meddelade polisen att två personer ur besättningen - män 37 och 50 år gamla och medborgare i annat land - var medtagna till polisstationen. Dessa är nu misstänkta för sjöfylleri.

– Ombord i fartygets tankar finns 44 000 liter diesel, som inte ska komma ut i havet. Vårt arbete nu går ut på att vidta åtgärder för att ägaren i ett senare skede ska kunna bärga fartyget på ett säkert sätt, säger räddningsledaren Filip Lundgren i ett pressmeddelande från Kustbevakningen.

Kustbevakningen har inte upptäckt någon olja i havet eller att havsvatten ska ha kommit in i fartyget. Ingen person har kommit till skada.

Fartyget kommer nu undersökas, bland annat av dykare, för att kunna planera hur man ska dra loss det på bästa och säkraste sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om