Allt fler får tillbaka strömmen

Ett kraftigt åskoväder drog in över Kalmar län sent på onsdagskvällen och lämnade tusentals hushåll strömlösa.

Åskoväder har dragit fram under natten och orsakat strömavbrott på flera håll.

Åskoväder har dragit fram under natten och orsakat strömavbrott på flera håll.

Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län2019-08-29 03:18

Vid 22-tiden på onsdagskvällen blev drygt 1000 kunder i länet av med strömmen efter att ett kraftigt åskoväder dragit in över området.

– Framförallt så är det Vimmerby, Västervik och Oskarshamn som drabbas av det här strömavbrottet, sa Lena Berglund på Eons pressjour, vid midnatt, natten mot torsdagen. Drifttekniker och personal från Eon arbetade med ett omfattande felsökningsarbete.

– Vi har ingen exakt prognos tyvärr. Åskan kan ställa till med mer problem men vi jobbar med att åtgärda det, sa Lena Berglund under natten.

Vid 08-tiden på torsdagsmorgonen var siffran över strömlösa i Kalmar län uppe i nära 1900 hushåll, då främst i Kalmar, Nybro och Västervik. I Loftahammar saknade cirka 130 hushåll el och i Ytterby drygt 100. I övriga Västerviks kommun var bara enskilda kunder här och var fortsatt strömlösa enligt Eons pressjour.

Vid 13-tiden på tordagseftermiddagen var antalet strömlösa i länet nere i 72 kunder, de flesta av dem i Västervik och Oskarshamn.

I Vimmerby, där många kunder var strömlösa under onsdagskvällen hade det ordnat upp sig på torsdagsmorgonen då enbart enstaka kunder vara strömlösa. Men under 24 timmarna hade Eon då åtgärdat över 5 000 avbrott, bara i Vimmerby. Det rörde sig om allt från sekundavbrott till mer långvariga avbrott.

- Vi får bara beklaga och berätta att vi jobbar intensivt. Vi har haft höjd beredskap sedan onsdag eftermiddag, både vad gäller tekniker ute på fältet och i våra driftcentraler, säger Lena Berglund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!