Ännu fler kameror - men nu för miljöns skull

Vägverket vill satsa på flera fartkameror nästa år. Men nu är inte huvudargumentet att få ner farterna. Nej, nu är det ur miljösynpunkt, för att minska koldioxidutsläppen. Det kan bli uppåt 150 nya kameror nästa år.

Vägverket argumenterar för miljön när man vill bygga ut fartkameranätet ännu mer.

Vägverket argumenterar för miljön när man vill bygga ut fartkameranätet ännu mer.

Foto:

Kalmar Län2008-08-29 06:12

Det är ett faktum att fartkamerorna får bilförare att sänka farten.
Enligt Vägverkets beräkningar sjunker snitthastigheten utmed de aktuella sträckorna med mellan fem och åtta procent och antalet hastighetsöverträdelser minskar med tjugo liv i trafiken och minskar antalet svårt skadade med uppemot åttio personer varje år.
Det har alltså varit anledningen till fartkamerorna, men nu har det dykt upp ännu en som ger anledning till att låta systemet växa ytterligare.
Det är det alltmer populära miljötänkandet...
På Vägverket menar man nu att om man kan få trafikanterna att hålla hastigheterna så är det ju bra även ur miljösynpunkt genom att koldioxidutsläppen minskar. Så nu vill många röster ha flera kameror för att förbättra miljön. Kanske är det också så att Vägverket på så sätt slipper mängder av klagomål och uppretade trafikanter som får betala dyra böter för fortkörning. Miljömedvetande kan man väl inte klaga på?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om