Använde spikmatta för att stoppa bil

En bilist som väckte polisens intresse vägrade stanna. Det ledde till en biljakt på väg 757 mellan Tuna och Krokstorp.

Bilden är ett montage.

Bilden är ett montage.

Foto: Arkiv/Most Photos.

KALMAR LÄN2018-08-27 17:27

Jakten slutade först när bilisten hade kommit ut på E22 och svängt söderut, då åkte föraren i diket på grund av att däcken punkterats av polisens spikmatta.

Det hela inträffade vid 15-tiden på måndagen. En patrull fick syn på en Opel Astra med en soffa på taket som de försökte stoppa. Bilföraren brydde sig inte om polisens stopptecken utan fortsatte köra.

Enligt polisen gick färden både mitt i vägen och på fel sida av vägen.

För att få ett stopp på bilisten fattades beslut om att lägga ut en spikmatta, den placerades i höjd med Krokstorp. Opeln fick punktering med fortsatte ytterligare en bit innan den slutligen åkte ner i diket.

Polisen grep föraren, en man i 40-årsåldern, som nu misstänks för flera brott. Förutom grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri misstänks han även för vapenbrott eftersom det hittades en pepparsprej i Opeln. I bilen fanns också en man i 60-årsåldern som även han omhändertogs misstänkt för ringa narkotikabrott.

Enligt polisen skadades ingen i samband med dikeskörningen. Den ledde dock till köer i södergående fil på E22 i samband med bärgningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!