Bidrag för byte av oljepanna är slut

Intresset för att byta ut oljepannan mot exempelvis fjärrvärme, har varit enormt. Faktiskt har de statliga bidragspengarna tagit slut i de flesta län. - Ja, vi har cirka 60 stycken ansökningar hittills som inte kan få några bidragspengar, säger Per Hansson på Länsstyrelsen i Kalmar.

Kalmar Län2007-02-14 07:43

Den förra regeringen införde en rad bidrag med syfte att spara energi. Mest populärt blev möjligheten att få 30 procents bidrag vid byte från oljeuppvärmning till exempelvis fjärrvärme.
Fram till 1 mars i år finns möjligheten att söka bidrag, men intresset har varit så enormt stort att pengarna redan är intecknade. På länsstyrelsen i Kalmar län tog pengarna slut redan den 19 januari.
- Vi har 60 ansökningar som blivit godkända, men där vi inte kan betala ut några pengar eftersom de är slut. Det är lite tråkigt, säger Per Hansson.
Och några mer konverteringsbidrag till fastighetsägare blir det inte om man ska tro regeringen
- Det är ju boverket som har hand om pengarna och i nuläget är det inget som tyder på att det blir mer utöver de 565 miljoner kronorna som är tillsatta.. Personligen tycker jag det är lite fel resonemang när det nu pratas så mycket om miljöaspekterna och att vi ska minska de farliga usläppen. Det borde sättas till pengar så det räcker till alla, säger Per Hansson.
Det är pengarna till oljebytare som har tagit slut. Däremot finns det fortfarande pengar till de som går från direktel till annan källa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om