Efter ovanligt kalla juli: Nu kommer värmen

Den som gått och väntat på att sommarvärmen ska komma tillbaka behöver inte vänta länge till. Lagom till helgen väntas en riktig värmebölja, om man ska tro SMHI:s prognos.

Till helgen är det läge att leta fram solbrillorna igen!

Till helgen är det läge att leta fram solbrillorna igen!

Foto: Karl Melander/arkiv

Kalmar län2020-08-05 11:30

Julimånaden 2020 var den kallaste sedan 2004. Men nu blåser alltså varmare vindar in över Småland och stora delar av landet, enligt SMHI.

– Det är väl egentligen idag (onsdag) som det är något blygsammare temperatur med lite regn som kan förekomma. Sen ska skurarna röra sig norrut under torsdagsförmiddagen och bakom dem ska det börja spricka upp, och då kommer det också bli varmare. Så redan imorgon egentligen så börjar vi röra oss mot högsommartemperaturer med 25 grader, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Hon berättar att detta väder ska hålla i sig under fredag och lördag. Då väntas det bli än varmare, upp till 30 grader på sina håll. Därefter väntas ett något mer ostabilt väder.

– Det ser ut att bli varmt även under söndag och måndag men lite ostadigare. Då kan det förekomma lite mer moln och även skurar. Det kommer att sänka temperaturen. Resten av veckan verkar det finnas relativt varm luft kvar men det är väldigt osäkert hur det här högtrycket ska hålla emot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!