EXTRA: KVINNA FRÅN NORRA LÄNET MYSTISKT DÖD I SPANIEN

En medelålders kvinna, bördig från norra Kalmar län, hittades nyligen död utanför sitt hem på Gran Canaria, skriver flera spanska medier. Polisen inledde omgående en mordutredning och hennes tidigare pojkvän, en man i 50-årsåldern som var försvunnen, efterlystes.

En kvinna från norra Kalmar län hittades död i sin pool i Spanien. Polisen misstänkte mord och efterlyste hennes expojkvän: Senare har polisen kommit fram till att det rör sig om en drunkningsolycka.

En kvinna från norra Kalmar län hittades död i sin pool i Spanien. Polisen misstänkte mord och efterlyste hennes expojkvän: Senare har polisen kommit fram till att det rör sig om en drunkningsolycka.

Foto: Arivfoto: Anders Wiklund TT-Bild

Kalmar Län2018-04-20 15:55

En kvinna I 45-årsdåldern – född, uppvuxen och tidigare verksam i en egen affärsrörelse i norra Kalmar län – har hittats död på Gran Canarias sydvästkust. Händelsen inträffade för ett par månader sedan.
En bekant till kvinnan hittade henne avliden vid kvart över tio på söndagsmorgonen. Kvinnans kropp låg då i anslutning till det poolområdet som tillhör huset hon hyrde i kommunen Mogán.
Guardia Civil i Puerto Rico larmades och flera patruller skickades till platsen. De första undersökningarna och de inledande förhören gjorde att polisen fattade misstankar om att ett brott hade begåtts.

Greps i närheten
Då grannar hört bråk mellan kvinnan och hennes tidigare pojkvän kvällen innan, och då han av ögonvittnen uppgetts ha lämnat platsen i bil på morgonen, efterlyste man 50-åringen, som är av annan europeisk nationalitet.
Timmar senare, på eftermiddagen, grep polisen mannen då de kunde lokalisera honom till en plats inte långt från kvinnans bostad. Efter förhör släpptes han dock då polisen inte ansåg sig kunna styrka brott eller bevisa att mannen hade någon del i kvinnans död.

Drunkning dödsorsaken
Dagen efter, på måndagen, genomfördes en obduktion av kvinnan, Den fastslog att dödsorsaken var drunkning.
Den spanska tidningen El Pais rapporterade då att det inte fanns tillräckligt med bevis för att ett brott hade begåtts men att polisutredningen fortgår.
Förstämningen i området där den avlidna kvinnan bodde är stor.
– Det är hemskt vad som hände, jag förstår det inte. En vän bodde som gäst i hennes hus några dagar, men nu bodde hon ensam, säger en bekant till kvinnan till tidningen La Provincia.

UD bekräftar
Den avlidna kvinnan uppges av spansk media ha bott på Gran Canaria sedan några år tillbaka. Hon uppges ha jobbat med produktförsäljning till i första hand turister i regionen.
Presstjänsten på utrikesdepartementet i Stockholm bekräftar att man känner till att en person med svenskt ursprung har avlidit på Gran Canaria, men då kvinnan häromåret bytte nationalitet ligger ärendet inte hos dem och man kan inte uttala sig mer än så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om