Flera tåg inställda – bussar försenade

På grund av snöovädret har KLT under måndagsmorgonen och -förmiddagen drabbats av kraftiga förseningar på all busstrafik. Förseningarna varierar i tid, men ligger på de flesta ställen på mellan 30 och 60 minuter.

Foto: Jimmy Karlsson

Kalmar Län2016-11-07 08:29

Stadstrafiken i Kalmar dras med förseningar på 15-20 minuter. Linje 121, 403 och 500 dras med kraftiga förseningar från/till Kalmar på grund av trafikolycka med köer som följd.

KLT uppger att man saknar prognos för när trafiken åter kan vara i normal drift.

Även tågen på sträckorna Kalmar – Berga och Oskarshamn – Berga är inställda under måndagsförmiddagen.

Även längre norrut påverkas trafiken. Ett spårfel söder om Stockholms centralstation orsakar i dag förseningar för södergående fjärrtåg och pendeltågtrafik, enligt ett pressmeddelande från Trafikverket.

Tåg mellan Stockholm och Norrköping/Malmö/Hallsberg/Göteborg/Eskilstuna samt pendeltåg på samtliga linjer som passerar Stockholms central drabbas.

– Vissa fjärrtågsavgångar ställs in och andra leds om vilket kommer att leda till förseningar. Pendeltågstrafiken körs med 15-minuters trafik, säger Lena Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Spårfelet medför att endast ett av två spår kan trafikeras på sträckan och felet väntas vara åtgärdat först i morgon, tisdag.

Här kan du följa KLT:s trafikuppdateringar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om