Fria resor för äldre blir budgetfråga

Landstinget ska väga in fria bussresor för länets pensionärer i kommande budgetarbete för att se om det möjligen finns något utrymme för att förverkliga förslaget. Samtidigt sade landstinget nej till att införa gratis bussresor för asylsökande.

Foto:

Kalmar Län2017-03-01 12:29

Det blir följden av olika förslag som behandlats av landstingsfullmäktige i dag på förmiddagen. 
Ett medborgarförslag handlade om fria bussresor för pensionärerna. beslutet blev att det förslaget kommer att beaktas i kommande plan- och budgetarbete.

Sverigedemokraterna reserverade sig för att fria bussresor för seniorer 70 och äldre på tätortstrafiken i Kalmar ska införas på försök under vissa tider på dagen.

KD hade också ett förslag om att trafikstyrelsen skulle få direktiv att aktivt pröva möjligheten att införa avgiftsfria resor för pensionärer från sommaren 2017.

Ett annat förslag om att införa gratis bussresor för asylsökande besvarades med att det inte är aktuellt för landstinget att bekosta gratis bussresor sedan Migrationsverket sagt upp avtalet med KLT. Från den 1 december 2016 har Migrationsverket återgått till att köpa enskilda biljetter istället för periodkort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om