Guldgrävare anmäler kompanjon för bedrägeri

Den regionala bedrägerigruppen har fått ett lite udda fall att lösa. En person har anmält sin kompanjon för bedrägeri efter att de ingått ett avtal om att gräva guld kommersiellt. 100 000 kronor som skulle bekosta tillstånd och grävmaskin verkar ha gått upp i rök.

Kalmar län2018-10-03 18:15

Två personer, varav en har koppling till Vimmerby, kom överens om att leta guld kommersiellt i ett annat land. En av de tänkta guldgrävarna stod för den ekonomiska insatsen på omkring 100 000 kronor, pengar som bland annat skulle bekosta utgrävningstillstånd och hyra för grävmaskin, medan den andre kompanjonen tog på sig att ordna den formalia som krävdes. När det väl drog ihop sig till skarpt läge visade det sig att det vare sig fanns grävningstillstånd eller grävmaskin och anmälaren hävdar också att han inte längre kan få kontakt med den tidigare kompanjonen.

– Pengarna verkar ha försvunnit på vägen. Just den här formen av bedrägeri har jag inte sett så många gånger, även om man å andra sidan kan säga att det är ett vanligt bedrägeri – två personer kommer överens om något, en känner sig lurad. Ärendet kommer att hamna på den regionala bedrägerigruppen, men tillhör vårt område, säger Gunnar Ege vid polisen i Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!