Här finns jobben i länet

Sjuksköterska, veterinär, bagare och golvläggare - här är yrkena där det är lättast att få jobb i Kalmar län.

Kalmar Län2018-03-20 09:30

Går man in på Platsbanken på Arbetsförmedlingens hemsida så hittar man över 600 lediga jobb i Västerviks kommun. I hela länet finns det knappt 4 700 lediga jobb - de flesta inom kategorin hälso- och sjukvård.

Enligt en rapport från Arbetsförmedlingen är det gott om jobb inom många yrken i länet. Som exempel nämns sjuksköterska, veterinär, bagare, golvläggare och polis. Även ingenjörer, socialsekreterare, svetsare, revisorer och tolkar finns med på listan över yrken med goda jobbmöjligheter.

- Det går mycket bra för företagen i Kalmar län och arbetsgivarna kommer att behöva anställa fler under 2018. Dessutom behöver de ersätta personer som byter jobb eller som går i pension. Möjligheterna till att hitta ett arbete i Kalmar län är alltså mycket goda, säger Lars Borgemo, arbetsförmedlingschef i Västervik.

Jobbmöjligheterna är bättre inom yrken som kräver en högskole- eller universitetsutbildning och för personer som har lång yrkeserfarenhet. Konkurrensen om jobben med lägre krav på utbildning kommer att fortsätta vara hård. Arbetsgivarna kräver allt oftare en godkänd gymnasieutbildning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om