"Hjälp oss hitta barnens kläder"

De såg fram mot semesterresan till Sverige. Inte minst det planerade besöket i Vimmerby. När de väl kom till Vimmerby tvingades de tyska turisterna tvärt avbryta besöket redan efter första natten. Tjuvar bröt sig in i bilen och stal allt deras bagage.

Kalmar Län2012-08-02 06:46

- Vi är så ledsna, vi hade tänkt att besöka Astrid Lindgrens Värld, Katthult och allt annat som finns runt Vimmerby, berättar Ria Fehlhaber från Uelzen i Tyskland som reste till Vimmerby tillsammans med sin syster och systerns barn, tio och tolv år gamla.
Natten mellan måndag och tisdag bodde de i Hörestadhult strax utanför Vimmerby efter en resa genom Sverige, där besöket i Vimmerby var en av höjdpunkterna. Men under natten bröt tjuvar upp takboxen och stal deras bagage, en bag och en resväska, med en hel del kläder och några presentartiklar.
- Jag förstår inte vad tjuvarna ska med det här till, för dom har inte de här sakerna något värde, säger Ria Fehlhaber.
För de tyska besökarna blev dock stölden så avgörande att de tvärt avbröt besöket i Vimmerby utan att göra de besök de planerat och sträckkörde i 30 timmar hem till Uelzen.
Stölden är polisanmäld, men det viktigaste för ressällskapet är att få tillbaka de personliga sakerna.
- Min systerdotter hade en klänning som hon fått av sin farmor, stort värde för henne, men inget värde för tjuvarna. Kanske har tjuvarna kastat vårt bagage någonstans och kanske har någon i Vimmerby sett något som gör att vi kan få våra saker tillbaka, säger hon.
Den som till äventyrs vet något om de stulna kläderna och presenterna kan höra av sig till vår tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om