Klimatmotion från C

- Landstinget måste ta sitt ansvar i klimatfrågan. Det anser Centerpartiet som i en motion föreslår att landstinget ska ta fram en strategi för hur klimatfrågan ska hanteras och att överväga om så kallade utsläppsrätter kan vara ett bra instrument för landstinget att få ned utsläppen.

Kalmar Län2007-02-07 07:41

- Vi vill koppla ned den stora världsomspännande frågan i ett lokalt perspektiv och det vi i landstinget kan göra är ju att se över våra egna fastigheter och fordon när det gäller utsläpp och i övriga vara en pådrivande faktor i den här frågan, säger Magnus Danlid, c, landstingsman från Vimmerby.
Centerpartiet presenterar nu en motion där också de övriga allianspartierna ger sitt stöd. Syftet med motionen är att utveckla en strategi för hur landstinget ska minska utsläppen och påverkan på klimatet.
Landstingets långsiktiga mål är att verksamheten ska vara fri från fossila bränslen senast 2030. Knappt 25 år.
- Det är fortfarande bilsidan som är det största utmaningen. Det säljs ännu väldigt många bensindrivna bilar, men kan en institution som landstinget gå över till andra bränslen, som tillexempel etanol, bidrar vi till att bygga en marknad för den sortens drivmedel. Då blir det mera intressant att ha tankställen och så med andra drivmedel än bensin, säger Magnus Danlid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om