Kommunalrådet till riksdagen

Kommunalrådet i Västervik, Tomas Kronståhl, lär få en plats i riksdagen efter valet om tio månader. Han placeras som nummer två på partiets länslista. Nermina Mizimovic, Hultsfred har plats fem och Camilla Stridh, Vimmerby är sjua på listan.

På bilden från vänster: Lena Hallengren, Björn Petersson, Laila Naraghi, Tomas Kronståhl, Nermina Mizimovic och Michael Ländin.

På bilden från vänster: Lena Hallengren, Björn Petersson, Laila Naraghi, Tomas Kronståhl, Nermina Mizimovic och Michael Ländin.

Foto:

Kalmar Län2017-11-27 06:25

Vid en extra distriktskongress i Oskarshamn har Socialdemokraterna i Kalmar fastställt riksdagslistan inför 2018 års val. Listan toppas av Lena Hallengren följd av Tomas Kronståhl och Laila Naraghi. Därmed torde det vara klart att Kronståhl sitter i riksdagen från och med valet, socialdemokraterna har i dag fyra mandat för länet...

Kongressen har även fattat beslut om politiska prioriteringar som ska leda grund till ett regionalt valmanifest.
- Vi har haft en väldigt bra kongress. Vi har fastställt en riksdagslista med väldigt duktiga och kompetenta kandidater och då talar vi inte bara om de på de främsta platserna. Det visar på bredden och styrkan i vårt parti, säger Anders Henriksson, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län.
Drygt 150 ombud samlades i Folkets Park i Oskarshamn på lördagen.
De politiska prioriteringarna innehåller sju politiska sakområden som exempelvis jobb, skola/utbildning och sjukvård.
-  Våra politiska prioriteringar innehåller flera texter som syftar till att göra Kalmar län till en ännu bättre plats att bo och leva i. Hela länet ska känna optimism och framtidstro. Oavsett var man bor ska man ha ett jobb, skolorna ska fungera, man ska veta att polisen är på plats när man behöver dem och tillgången till vården ska aldrig ifrågasättas, säger Anders Henriksson.
Distriktskongressen tog ett tydligt avstamp inför den kommande valrörelsen. Det är mindre än tio månader kvar till valet.
- Nu börjar valrörelsen! Det finns ingenting som är så kul för oss partiarbetare än att bedriva valrörelse. Knacka dörr, ringa telefonsamtal, bjuda på fika på det lokala torget eller dela ut rosor utanför Ica. Prata och diskutera med väljarna, sade Anders Henriksson.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om