Landshövdingen köpte sprit och åkte taxi – för skattebetalarnas pengar

Stefan Carlsson, landshövding i Kalmar län, har regelbundet lånat pengar av skattebetalarna till privata utgifter. Det kan Sveriges Radio P4 Kalmar avslöja idag.

Landshövdingen Stefan Carlsson.

Landshövdingen Stefan Carlsson.

Foto: Olof Carlson

Kalmar Län2016-05-10 06:28

Enligt radions uppgifter ska Stefan Carlsson ha använt sitt tjänstekort till privata utgifter vid minst 25 tillfällen under år 2015.

Privata taxiresor, alkohol och krognotor är några exempel där tjänstekortet använts.

– När jag bor på hotell i Stockholm blir det alltid lite kringkostnader av olika slag, säger han till P4 Kalmar och fortsätter:

– Om jag äter en egen lunch eller tar något ur minibaren så kommer det på samma kvitto. Och då har jag betalat det med mitt Eurocard.

Reglerna för landshövdingarnas tjänstekort är uppställda på ett sådant sätt att de får nyttjas för privat bruk i nödfall – men frågan är om Stefan Carlsson var i nöd vid 25 tillfällen i fjol…

I samband med avslöjandet har landshövdingen bestämt sig för att sluta använda tjänstekortet lika vidlyftigt.

– Om det kan betraktas som att man lånar pengar så slutar jag med det. Nu är det slut med det. Nu gör jag som man ska, säger han till radion.

Alla utgifter (i runda slängar 14 000 kronor i fjol) som Stefan Carlsson betalat med sitt tjänstekort, har senare dragits från hans lön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om