LANDSHÖVDINGEN TAR TIMEOUT

Landshövdingen i Kalmar län, Stefan Carlsson, har beslutat att ta omedelbar timeout och sjukskriva sig för sina alkoholproblem. – Det jag vet är att jag behöver professionell hjälp i någon form, säger han till tidningen Barometern.

Landshövding Stefan Carlsson tar timeout för att få hjälp med sina alkoholproblem.

Landshövding Stefan Carlsson tar timeout för att få hjälp med sina alkoholproblem.

Foto: Olof Carlsson

Kalmar Län2016-06-28 22:25
Det har blåst snålt kring landshövding Stefan Carlsson under våren. I början av maj berättade Sveriges Radio om ett allt för vidlyftigt användande av det tjänstekort Stefan Carlsson förfogar över. Landshövdingen ska under 2015 ha brutit mot länsstyrelsens egen alkoholpolicy vid flera tillfällen. Vidare uppgav SR att Carlsson ska ha låtit skattebetalarnas pengar gå till hotellnätter och alkohol till sin fru.

Dagarna senare avslöjade tidningen Expressen att regeringen stoppat Carlsson från att ta ytterligare sidouppdrag, då dessa kunde medföra jävsituationer. De fem sidouppdrag han då redan hade uppges ge Carlsson en extrainkomst på cirka 50 000 kronor per månad – vid sidan av de 90 000 kronor per månad han får i lön som landshövding. Dessa fem sidouppdrag – tre i bolag och två för andra myndigheter – sköts under Stefan Carlssons arbetstid som landshövding.

Nu väljer Stefan Carlsson att ta timeout från sitt uppdrag som landshövding. För Barometern berättar han att han under två års tid funderat mer och mer ingående över sina alkoholvanor.
– Jag och min fru var på Mallorca förra veckan på semester. Där diskuterade vi bland annat hur jag mår. En slutsats, som jag själv också kommit till insikt med nyligen, är att jag helt enkelt dricker för mycket, säger han.
– Jag är faktiskt glad och stolt över att jag har vågat ta det här steget nu. Jag har funderat över mina alkoholvanor länge, det var dags nu. Jag har självklart diskuterat detta med min fru och mina barn, de stöttar mig till hundra procent

Anledningen till att Stefan Carlsson går ut offentligt och berättar om sina alkoholproblem är för att slippa ryktesspridning och spekulationer.
– Det är ju självklart så att om jag bara försvinner under en tid då väcker det frågor. Har han blivit skadad, drabbats av någon svår sjukdom eller vad har hänt. Och ja, jag är sjuk och nu ska jag ta hand om mig själv. Jag ska vila mycket och som jag sa inleda någon form av behandling, säger han till Barometern.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om