LANDSHÖVDINGENS KORTAFFÄRER: Köpte sprit till frun för skattebetalarnas pengar

I går berättade vi om Sveriges Radios avslöjande, att landshövdingen Stefan Carlsson använt sitt tjänstekort på ett minst sagt vidlyftigt sätt. I dag kom nästa bomb: Carlsson har brutit mot länsstyrelsens alkoholpolicy, samt låtit skattebetalarnas pengar betala hans frus hotellnätter och sprit.

Stefan Carlsson.

Stefan Carlsson.

Foto: Arkiv

Kalmar Län2016-05-11 07:05

Policyn är sådan att skattepengar, via utfärdade tjänstekort, får betala alkohol i samband med middagar, om det handlar om enstaka glas vin.

Men nu kan P4 Kalmar visa på att landshövdingen Stefan Carlsson har använt sitt tjänstekort till att betala långt mycket mer än bara vin; det rör sig istället om groggar, drinkar och cider som skattebetalarnas pengar fick täcka upp för, när ett sällskap från länet samlades inför ”Sverigemiddagen”.

– De som kungen bjuder från länet samlar jag alltid före för att ta en drink. Då är det liksom ett avsteg från policyn, säger han till radion.

Vid samma tillfälle bodde Stefan Carlsson på hotell i tre nätter. Trots att han flög upp till Stockholm har Länsstyrelsen fått betalat parkering – för hans privata bil.

Landshövdingen är inte säker på varför det blivit så, men tror att hustrun tog bilen upp.

– Hon kom säkert upp till Sverigemiddagen och då tog hon bilen till Stockholm, säger han i radiointervjun, varpå reportern kontrar:

Så hon behövde vara med alla tre nätter?

– Nej, hon var med bara en natt, men jag hade väl ett dubbelrum ändå.

Men varför har det då betalats parkeringsavgift för alla tre nätter?

– Jag får titta på det där.

Landshövdingeparet har också låtit skattepengar betala varsitt glas vin, när de bodde i bröllopssviten Paradiset på Ekerum Resort i fjol.

– Det skulle vi ha betalat själva. Det får jag rätta till i efterhand, säger Stefan Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om