Länet enat om infrastruktur

Ett samlat Kalmar län erbjuder regeringen att betala satsningar på vägar och järnvägar i förskott. Motkravet är att regeringen säger ja och garanterar att projekten finns med i infrastrukturplanerna.

Kalmar Län2007-06-15 06:20

- Det här är ett unikt erbjudande som vi går ut med för att säkra hem en positiv utveckling i länet, säger Regionförbundets ordförande Leif Larsson, c.
På torsdagen skrev företrädare för samtliga kommuner, landstinget och regionförbundet under den skrivelse som på måndag landar hos regeringen. Bakom den står också minst ett 20-tal företag från länet. Bara från Hultsfred har en handfull av de större och viktigare företagen skrivit under, bekräftar kommunalrådet Bo Bergman, s, som anser att torsdagens händelse är historisk.
- Vi visar en enorm kraft genom att alla är överens om ett paket för hela länet, och med det här visar vi också att det offentliga länet vill matcha de investeringar som det privata näringslivet gör i länet, säger han och pekar på Swedspan i Hultsfred som ett exempel.
- Med den senaste investeringen på 300 miljoner är bara de uppe i en miljard sedan 2003.
I paketet som länet vill säkra finns satsningar på Stångådalsbanan, Tjustbanan, Kust- till kustbanan, E 22.an och Väg 127, vilket i praktiken är lika med förbifarten runt Målilla kyrkby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om