LP-kontakten bryter julens ensamhet

Ensam i jul? Då kan LP-kontaktens julfirande på julafton vara ett alternativ.

Lennart Johansson ser till att köttbullarna blir klara.

Lennart Johansson ser till att köttbullarna blir klara.

Foto:

Kalmar Län2015-12-23 07:46


- Vem som helst är välkommen till oss. Förra året var vi 45 personer och det blev en härlig mix av människor, säger Benny Lejonquist, föreståndare för LP-kontakten.

Det luktar jul i Korskyrkans kök. Benny Lejonquist och flera frivilliga lagar julmat till beroendeenhetens julbord senare samma dag.

- Vi samarbetar med kommunens beroendeenhet och har öppet här en stund varje morgon. Klart att det ska bli julbord också, säger Benny Lejonquist.

Och mer mat ska det bli. Förra året gjorde LP-kontakten ett försök med jul för alla i Korskyrkans lokaler. Man räknade med 25. Det kom 45.

- Det blev fantastiskt bra. Det kom barnfamiljer, pensionärer, ensamkommande flyktingbarn och de brukare som vanligtvis kommer till oss - en härlig mix av människor som tillsammans gjorde julen till jul, säger Benny Lejonquist.


På julafton är det dags igen. Vem som helst kan komma. Förberedelserna har pågått länge. All mat är lagad från grunden och mängden bidrag från lokala företag är hjärtevärmande.

- Vi har till och med gjort julkorven själva efter mormors gamla recept, säger Lennart Johansson, som står vid spisen och steker köttbullar.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om