Oppositionen vill sänka patientavgifterna

Alliansen är på mediaturné genom länet för att presentera sitt budgetförslag och den största satsningen är att sänka patientavgifterna, från 250 kronor till 200 kronor. - Kalmar län har bland de högsta avgifterna i landet och höjningen drabbade en relativt liten grupp väldigt hårt, säger landstingsråd Christer Jonsson (c).

Kalmar Län2009-11-04 07:26

För snart två veckor sedan presenterade majoriteten i landstinget budgeten för de tre kommande åren. Budgetförslaget fick då motvilligt beröm av alliansen, som tyckte att majoriteten lånat lite väl friskt från deras idéer.
- Majoriteten har valt att bara fokusera på 2010 och det är ett svart hål 2011 och 2012. De har fått ihop ekonomin tack vare regeringens statsbidrag. 2011 och 2012 är år som kommer att ha växande skulder, säger Christer Jonsson.

Alliansförslagen
I tisdags var det dags för alliansen att presentera sin egen budget, med ett 30-tal olika satsningar och prioriteringar. Och ett av de större förslagen är alltså en sänkning av patientavgifter och egenavgifter.
- Majoriteten vidtog i somras ekonomiska panikåtgärder för att rädda budgeten med bland annat höjda avgifter, säger Christer Jonsson. Samtidigt som patientavgifterna har blivit högre har antalet frikort ökat med 25 procent, så höjningen har inte sparat de pengar man tänkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om