Slog sambon med kavel - Inte grov misshandel

35-åringen slog sin sambo med en brödkavel som tillhygge. Men rätten kan inte fastslå att den brutna näsan skett av misshandeln. Man anser heller inte att misshandeln varit tillräckligt rå för att betraktas som grov.

Symbolbild.

Symbolbild.

Foto: Arkivfoto: TT

Kalmar Län2017-12-28 10:33
Mannen döms trots det till fängelse i sex månader för misshandeln som inträffade i parets bostad i Oskarshamns kommun i november i år. 35-åringen var berusad och aggressiv när han kom hem och började med att ta stryptag på sin sambo när hon låg på madrassen där också parets ettåriga dotter låg.
Mannen fortsatte sen misshandeln. När han somnat slog kvinnan larm, men redan då visade hon stark rädsla och ville inte att mannen skulle få veta att hon ringt polisen. Hon ville heller inte ha någon ambulans.
Senare har hon ångrat att hon ringt polisen och hon förlåter mannen.
Tingsrätten finner dock att mannen slagit henne med en kavel som tillhygge och att han även gett henne slag utöver det. Men att slagen skulle vara orsak till den brutna näsan kan inte rättens ställa utom allt rimligt tvivel. Det kan ha gått till som kvinnan senare sagt; att dottern ramlat över hennes näsa…
Rätten menar också att mannen inte kan dömas för att han skulle ha slagit kvinnan så att hon fallit medan hon hade dottern i famnen.
”Misshandeln är allvarlig, men inte så rå och hänsynslös att den kan betraktas som grov, skriver rätten i domen och dömer mannen till fängelse i sex månader
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om