Stefan Löfven på besök i ett snökaotiskt län i dag

Statsminister Stefan Löfven och socialminister Annika Strandhäll var imponerade av onkologiska kliniken vid sitt besök på Länssjukhuset i Kalmar tidigare i dag.

Statsminister Stefan Löfven och socialminister Annika Strandhäll på besök i Kalmar län för att prata sjukvårdsfrågor.

Statsminister Stefan Löfven och socialminister Annika Strandhäll på besök i Kalmar län för att prata sjukvårdsfrågor.

Foto: Foto: Landstinget

Kalmar Län2018-02-28 12:14
Verksamhetschef Magnus Lagerlund, sjuksköterskan Tobias Fagergård och strålningsfysikern Mattias Nickel presenterade kliniken och dess verksamhet. Cancerpatienten Paula Löfgren berättade för ministrarna om sina erfarenheter som patient
- Jag är otroligt nöjd med det bemötande jag fått. Det är helt enkelt en fantastiskt klinik, säger Paula Löfgren som själv haft Länssjukhuset som sin arbetsplats och varit facklig företrädare för Kommunal.
Lunch intogs tillsammans med fackliga företrädare och ett antal anställda på Länssjukhuset. Samtidigt passade Åsa Andersson, basenhetschef för kost och lokalvård och förstekocken Robin Kraft på att berätta om resan från utskälld sjukhusmat till Sveriges bästa enligt Nationell patientenkät.
Efter besöket på Länssjukhuset fortsatte ministrarna till hälsocentralen i Borgholm för ett möte med bland annat verksamhetschef Åke Åkesson, som berättade om modellen med hemsjukhuset där äldre sjuka garanteras läkarbesök i hemmet istället för att behöva åka in till akutmottagningen i Kalmar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om